luni, 8 aprilie 2013

Criza financiară sare din ţară-n ţară


Hai ca mai e putin si ia Europa foc! De-ar veni mai repede alegerile alea din Germania - macar sa stim incotro o sa mergem: la bal sau la spital? Marea minune ar fi ca Romania sa scape de alte belele, in timp ce altii s-o pateasca mai rau decat am patit-o noi... 




Criza financiară sare din ţară-n ţară 8 aprilie 2013,
Proteste în faţa palatului prezidenţial din Nicosia FOTO Reuters
Portugalia pregăteşte noi măsuri de austeritate, Slovenia se împrumută tot mai scump, iar problemele din Cipru ameninţă creşterea economică din Europa de Est. Guvernul portughez va reduce din nou cheltuielile pentru sănătate, educaţie şi securitate socială, pentru a evita eşecul programului de salvare convenit cu „troica“ internaţională (UE, FMI, BCE) după ce Curtea Constituţională a respins vineri,(experimentul cobailor din România) scăderea salariilor şi pensiilor din sectorul public. Premierul Pedro Passos Coelho a declarat duminică, într-un discurs televizat, că respingerea măsurilor de austeritate adoptate în cadrul acordului de finanţare externă de 78 de miliarde euro încheiat în 2011 cu „troica“ riscă să deraieze programul de ajustare şi să împiedice guvernul să revină pe pieţe până la termenul convenit, în luna septembrie. Cu toate acestea, Curtea Constituţională portugheză a respins patru măsuri de austeritate din acordul cu instituţiile financiare internaţionale, deoarece legea din Portugalia prevede că măsurile de ajustare fiscală trebuie să afecteze în egală măsură bugetarii şi angajaţii din sectorul privat, fără discriminare. Coelho a afirmat că nu mai are alte opţiuni după decizia Curţii, fiind nevoit să adopte noi măsuri de reducere a cheltuielilor în zona transferurilor sociale. Bugetele companiilor de stat vor fi de asemenea reduse. Coelho trebuie să reziste şi presiunilor interne. Opoziţia a intensificat în ultimele zile presiunile pentru demisia guvernului şi organizarea de alegeri anticipate. Comisia Europeană a cerut Portugaliei să respecte măsurile de austeritate convenite în acord. Slovenia se împrumută tot mai scump Slovenia riscă să aibă soarta Ciprului. Costul asigurării datoriilor ţării faţă de riscul de faliment a crescut puternic după acordul de salvare a Ciprului, indicând că guvernul sloven poate fi următorul stat din zona euro care va avea nevoie de o intervenţie internaţională pentru stabilizarea sectorului financiar, potrivit Bloomberg. Guvernul sloven, învestit cu două săptămâni în urmă, încearcă să găsească o soluţie pentru sprijinirea băncilor, afectate grav de recesiune, cu credite neperformante echivalente cu aproximativ 20% din Produsul Intern Brut. 


Vezi și

  1. Schema de tratament pentru cazurile ușoare de Covid-19

  2. Romania traiește , încă ,  din inertia bogățiilor create in Epoca Comunistă

  3. Scara de valori a societății romanești 

  4. Europa privită din viitor

  5. Hrana vie

  6. Planurile in derulare sunt o munca in progres,  veche de sute de ani  

  7. Destinatii uimitoare pe glob

  8. Miracolul japonez- Drum reconstruit în patru zile

  9. Primarul care nu frură

  10. Duda a pus mâna pe Casa Regală

  11. Nu poti multiplica bogatia divizand-o !  

  12. Evolutia Laptop - Cântărea 5,44 kg

  13. O Nouă Republică

  14.    A fi patriot nu e un merit, e o datorie.! 

  15. În vremea monarhiei, taranii romani reprezentau 90% din populatie si nu aveau drept de vot.

  16. Miracolul din Noua Zeelandă - LYPRINOL

  17. Cea mai frumoasă scrisoare de dragoste

  18. Locul unde Cerul se uneste cu Pamantul

  19. Fii propriul tău nutriționist

  20. Maya ramane o civilizatie misterioasa

  21. Slăbești daca esti motivat

  22. Serbet de ciocolata

  23. Set medical Covid necesar acasă

  24. Medicament retras - folosit în diabet

  25. Brexit-ul - Spaima Europei

  26. Virusul Misterios

  27. Inamicul numărul unu al acumulatorilor 

  28. Sistemele solare - apă caldă

  29. Economisirea energiei electrice

  30.  Hoțul de cărți

  31. Aparitia starii de insolventa

  32. TRUMP ESTE PRESEDINTE

  33. Microbii din organismul uman

  34. Despre islamizarea Europei. O publicăm integral.  Și fără comentarii. 

  35. „Naţiunea este mai importantă ca Libertatea !”

  36. Masca ce omoară virusul     O veste de Covid  

  37. Primul an de viaţă - Alocatia pentru copil  

  38. Tavalugul Marelui Razboi - Globaliyarea - Asasinii Economici



Termenii programului de ajutor financiar pentru Cipru ar putea cauza încetinirea creşterii economice în Europa de Est, prin legături comerciale şi bancare, în cazul în care au loc ieşiri importante de capital din ţările din zona euro cu îndatorare ridicată, potrivit BERD. Prelungirea incertitudinii în criza datoriilor din Europa ar putea creşte costurile de finanţare pentru bănci şi ar putea declanşa ieşiri de depozite mari şi fonduri din ţările cu bănci mai slabe sau cu guverne aflate într-o poziţie fiscală mai dificilă, a declarat adjunctul economistului-şef al Băncii Europene pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD), Jeromin Zettelmeyer, citat de Bloomberg. Franţa, creştere anemică Economia Franţei va înregistra anul acesta o creştere de doar 0,1%, faţă de o estimare precedentă ce indica un avans de 0,8% în 2013, a anunţat ministrul francez de Finanţe, Pierre Moscovici. După mai puţin de un an de când a preluat mandatul, planurile preşedintelui socialist François Hollande de reducere a deficitului şi de redresare a economiei au eşuat. Guvernul dă vina pe problemele din zona euro pentru o mare parte din dificultăţile cu care se confruntă Franţa. Şomajul a ajuns în Hexagon la 10,6%, cel mai ridicat nivel din ultimii 16 ani. Preşedintele francez se gândeşte la o remaniere guvernamentală. Tinerii europeni, în stradă Pe fondul acestei crize economice ce pare fără sfârşit, mii de tineri au ieşit în stradă în peste 20 de capitale ale lumii, nemulţumiţi că sunt obligaţi să emigreze din cauza situaţiei economice. La Madrid, câteva sute de spanioli au încercat să atragă atenţia politicienilor că măsurile împotriva crizei îi condamnă la exil. Din 2008, peste 400.000 de tineri spanioli au părăsit ţara în căutarea unui viitor mai bun. A crescut cererea de dolari Cererea pentru bancnotele de 100 de dolari a crescut în ultimii ani la nivel global, din cauza europenilor care pun bani la saltea, iar evoluţia confirmă statutul monedei americane la nivel global, scrie cotidianul „Financial Times“. „Odată cu înrăutăţirea crizei în primăvara anului 2010, sumele păstrate în monedă americană au crescut puternic, deoarece tulburările politice şi incertitudinile legate de viitor i-au determinat pe mulţi europeni să-şi schimbe o parte din euro în dolari“, a declarat John Williams, preşedinte al Rezervei Federale din San Francisco, în raportul anual al instituţiei. Cererea puternică pentru moneda SUA sugerează că lumea este îngrijorată de stabilitatea băncilor şi viitorul euro, şi nu de inflaţie sau intrarea SUA în incapacitate de plată. Cea mai puternică cerere pentru dolari vine din Argentina şi fostele state sovietice, notează „Financial Times“.


Politici Sociale
Afaceri online
PC Computer
Locuinta - O investitie necesara
De la prietenii niștri RELIGIE
LITERATURA și CREDINTA
Economico - Sociale
Politici Fiscale , Sociale
Situatia ECONOMICO-SOCIALA
Stiinta si tehnica





Marian Antonescu
http://www.ioncoja.ro/amestecate/minti-intruna-oistene/?utm_source=feedburner&utm_medium=email&utm_campaign=Feed%3A+ioncoja+%28Ion+Coja%29&utm_content=Yahoo%21+Mail
Like · · Share · about an hour ago ·









Marian Antonescu and Flen Lensburi like this.














Marian Antonescu 9.04.2013 la 2:36 am evreii sunt foarte legati de comunitate prin legile milenare care sunt implementate din educatia bazata pe ritualurile din familie si temple (sinagogi).Din aceasta cauza nu ies din aceste legi opunandu-se. Acelasi lucru se intalneste si in alte secte sau religii (de ex. islamicii). Un exemplu f sugestiv este cum sunt invatati copii mai ales in familiile de la tara sa sacrifice animale.Acelasi lucru se transmite prin sacrificii ritualice asupra altor etnii sau religii. ce se intampla in tarile cu islamism extremist (Nigeria, Egipt, Indonezia,etc.) unde celelalte religii sunt eliminate prin crima. Deci nimic deosebit.
Am cunoscut evrei care s-au opus acestor practici si care au fost eliminati chiar prin crima.
Atata timp cat legile secrete de comportament social al evreilor nu mai sunt atat de secrete (Talmud si protocoalele), la care se adauga si marturiile istorice de necontestat, d-l Oisteanu ca de fapt ceilalti aparatori ai comunitatii evreiesti vor striga hotii desi chiar ei sunt cei mai mari hoti.



Marian Antonescu .04.2013 la 12:32 am Gresesti Traian ! Ai auzit de Aron Russo,Philip Schneider dizidenti evrei americani ,luptatori pentru adevaratele libertati individuale ,morti in situatii suspecte ,probabil ucisi de autoritatile sioniste americane ,sau de Ron Paul , evreu congressman american , critic al politicii americane si israeliene ,ca sa nu mai zic de Nicu Steinhardt sau chiar Yeshua ben David ,Issus cel numit Hristos .Exista multi evrei buni.Cred ca numarul de evrei buni este proportional cu numarul de crestini buni ,iar numarul de evrei criminal este proportional cu numarul de crestini criminali.(ma refer la lumea europoida )








Marian Antonescu 3 hours ago ·



O veste care chiar ma bucura; concurenta va obliga FMI sa-si regandeasca politicile. In plus, apare o alternativa pentru de-alde noi. Vizionarul (da, "vizionar", cum o dovedesc cele de fata) Ceausescu s-ar bucura, dar ar muri a doua oara de ciuda ca altii au reusit sa faca ceea ce el n-a reusit. Ah, cozile de topor !!!

Preiau articolul BRICS contraatacă cu nouă Bancă Mondială
http://adevarul.ro/international/europa/brics-contraataca-noua-banca-mondiala--1_515a85b200f5182b85763964/index.html
Semnul din alfabetul chinezesc care desemnează o criză, un pericol, este acelaşi şi pentru termenul de “oportunitate”. Criza poate crea oportunităţi, criza în sine poate fi o oportunitate majoră pentru dezvoltări ulterioare. De acelasi autor UE rămâne fără bani în 2013 Leapşa pe ouate cu Europa şi logica descăpăţânării Marea criză abia acum urmează? Ce răspunsuri am avut până acum la criză? Soluţia FMI-Banca Mondială-UE: politici de austeritate urmate de politici de supra-austeritate, restrângere a pieţelor, a investiţiilor, reducere semnificativă a puterii de consum, retragere a economiilor celor mai puternice pe principiul unui protecţionism accentuat al pieţelor naţionale…Numai aşa se poate?
Nu, afirmă statele din grupul BRICS (Brazilia, Rusia, India, China şi Africa de Sud). Nu fiindcă, procedând astfel, criza va fi urmată inevitabil de o altă criză, de data aceasta imposibil de susţinut de sisteme financiare şi bancare compuse din unele unităţi aflat în colaps şi care măresc exponenţial riscul de contagiune. Exemplul cipriot este mai mult decât elocvent. Iată motivul pentru care, zilele trecute, la Durban, liderii din cele 5 ţări au semnat un document prin care înfiinţează o Bancă de dezvoltare a grupului, destinată finanţării marilor proiecte de infrastructură. Cu un capital de bază de 50 de miliarde de dolari (adică 10 miliarde pentru fiecare membru), banca BRICS este descrisă ca un complement la cele două mari grupuri internaţionale existente, Banca Mondială şi Banca asiatică de dezvoltare. În realitate, apreciază analiştii, este expresia revoltei profunde în faţa tipului de lucru al Băncii Mondiale şi FMI şi supremaţiei necontestate a SUA şi a europenilor în conducerea celor două instituţii precum şi soluţiilor găsite până acum pentru combaterea efectelor crizelor economice mondiale succesive.
Nu este deloc o mişcare oarecare, atâta timp cât statele din grupul BRICS totalizează nu mai puţin de 43% din populaţia lumii şi produc peste un sfert din PIB-ul planetei şi, poate cel mai important lucru din toate, reprezintă cu siguranţă marile pieţe de desfacere dar şi de dezvoltare economică ale viitorului, în condiţiile în care creşterea lor demografică este pe o linie ascendentă rapidă, spre deosebire de ceea ce se petrece în spaţiul euro-atlantic, spre exemplu. Iar mişcarea de perspectivă pare să fie cu mult mai amplă deoarece este evocată posibilitatea ca cele 5 state să pună într-o rezervă comună o parte din enormele lor rezerve valutare (aproximativ 4400 miliarde de dolari, trei sferturi din sumă fiind deţinută de China), fond comun de întrajutorare de reacţie rapidă în contextual unui şoc ca cel din 2008. Alexandre Tombini, guvernatorul Băncii central a Braziliei, spunea că ar putea fi vorba despre un fond în valoare de aproximativ 100 de miliarde de dolari şi care ar permite ţărilor din club să nu mai solicite o intervenţie a FMI. Se mai vorbeşte şi despre iminenta apariţie a unei proprii agenţii de rating, a unui mecanism propriu de asigurare şi reasigurare (dar care ar putea să primească cereri şi din partea unor bănci din alte ţări), un consiliu al investitorilor sau de un sistem propriu de clasificare a universităţilor.
În fine, se pare că există un acord asupra primului mare proiect de infrastructură în valoare de 1,2 miliarde de dolari: un cablu submarine pentru transmisia cu debit înalt de date între Brazilia şi Rusia, trecând prin Africa de Sud, India şi China. Ceea ce este cu totul nou în ecuaţie, pare să fie acordul istoric între Africa de Sud şi China ceea ce, în opinia unora dintre comentatori, ar consolida enorm prezenţa chineză deja foarte importantă în Africa, iar declaraţia preşedintelui sud-african cum că Banca BRICS va servi nu numai la finanţarea programelor naţionale de infrastructură ci şi a ţărilor de pe continentul african, nu lasă decât foarte puţine dubii asupra dezvoltărilor viitoare. Pe de altă parte, un mare câştigător al jocului este cu siguranţă Federaţia Rusă care găseşte acum un nou depozit extern pentru rezervele sale valutare, folosindu-le pentru finanţări externe de mare amploare dar şi pentru câştigarea de noi spaţii de influenţă. America de Sud într-o oarecare măsură dar în primul rând Africa reprezintă miza strategică a noii competiţii pentru spaţii de influenţă şi dezvoltare. Ar fi logic şi trebui să punem întrebarea legată de gândirea strategică a României privind aceste spaţii. Este inutil. Lipsim cu graţie şi inconştienţă, rezumându-ne la o bătălie pentru supravieţuire în ziua de mine. Ratăm spaţiul african, ratăm uriaşele oportunităţi de acolo, nu ne interesează, nu vrem să ne intereseze, mizele noastre naţionale fiind, în cel mai bun caz, bătălii bizare şi groteşti cum este cea în jurul Salonului cărţii de la Paris. Plătim pentru indiferenţă prin absenţă. Şi asta poate fi, în final, o lovitură mortală.







BRICS contraatacă cu nouă Bancă Mondială ! adevarul.ro

Semnul din alfabetul chinezesc care desemnează o criză, un pericol, este acelaşi şi pentru termenul de “oportunitate”. Criza poate crea oportunităţi, criza în sine poate fi o oportunitate majoră pentru dezvoltări ulterioare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu