sâmbătă, 6 aprilie 2013

CIND DUSMANUL SE APROPIE

 

Am vazut situatii din astea mereu…Vorbeam cu cite o femeie si eram martora la atita minie si amaraciune ce iesea din gura lor. Imi vine in minte in mod specific o femeie cu care am stat odata de vorba. Din cauza ca sotul ei a trebuit sa schimbe locul de munca, s-au mutat in San Diego din alt stat, si asta i-a fost teribil de neplacut; nu neaparat pentruca San Diego era un loc teribil de locuit. Dar pentru ca nu era locul pe care l-ar fi preferat ea. A cerut in mod special sa stea de vorba cu mine, iar dupa ce ne-am intilnit, a inceput sa-mi recite toate greselile sotului ei si toate problemele care le avea. N-a vrut sa se mute in acest oras pentruca nu avea pe nimeni din familia ei acolo, nu avea prieteni, nu vroia sa se duca la o noua biserica, si nu mai vroia nici sa vorbeasca cu sotul ei sau sa-i arate vreun semn de dragoste. Ura serviciul pe care-l avea el si la punctul la care era, nu-si mai putea suferi nici chiar copiii…si lista continua. 

kameluna said...
E foarte curios cum Domnul ma face sa ma plimb cu maus-ul exact pe postarile care imi dau mie raspunsuri la intrebari ce ma framanta. Exemplul ce l-am avut aici ma face sa-mi pastrez hotararea de a renunta la un divort si sa-l las pe Dumnezeu sa rezolve aceasta problema cum stie mai bine. Nu o judec si nici nu o condamn pe femeia din postarea ta.Sunt oameni care au experiente greu de crezut si suportat si poate chiar Domnul a trimis-o departe.Dragostea inseamna RESPECT, nu TEROARE.

Si cu toate astea persoana respectiva se considera a fi o credincioasa care-L iubea pe Domnul si vroia sa-I fie placuta. Oare cum poate cineva care cunoaste Cuvintul sa fie atit de rupt de Adevar si dus atit de departe? Cum este posibil ca minia si resentimentul sa puna asa stapinire pe viata unui credincios? Nu promite oare Dumnezeu ca …"Pe de alta parte stim ca toate lucrurile lucreaza impreuna spre binele celorce iubesc pe Dumnezeu, si anume, spre binele celor ce sint chemati dupa planul Saul?" Romani 8:28. Ca sa va explic mai bine ce s-a intimplat cu aceasta femeie, ar trebui sa va explic ceva despre viata vulturilor si despre dusmanul de care trebuie ei sa se pazeasca si sa fie alerti in permanenta.

Pentruca vulturii isi aseaza cuiburile la o mare inaltime, nu trebuie sa se ingrijoreze de prea multe animale de prada. Dar este un dusman care poate fi periculos pentru puii de vultur - daca nu sint bine protejati de catre parintii lor. Acest dusman este sarpele. El se furiseaza incet, pe indelete tirindu-se pe stinci si pomi si se straduieste sa fie ascuns de orice privire pina in momentul cind apare la cuib. Daca puii il zaresc, ei fac un taraboi nemaipomenit tipind cit pot de tare si chemind astfel in ajutor pe mama lor - vulturoaica. Daca este prin imprejurimi, ea zboara ca o sageata sa-si scape puii …si o sa-l ciocaneasca pe sarpe in cap pina moare; si citeodata sarpele ramine complet fara cap. O alta metoda sa il termine pe sarpe este sa-l ia in ghearele ei ascutite si sa zboare pina gaseste o stinca tare si ascutita si sa dea cu sarpele de stinca pina il zdrobeste. In ambele cazuri, atacul asupra dusmanului este instantaneu si decisiv. Vulturoaica nu asteapta sa vada ce se intimpla…ea recunoaste pericolul si nu are indoieli - dusmanul nu este acceptat in casa ei.

Doua lucruri putem invata de aici. Primul este - cit este de siret sarpele. Cu greu este zarit pina cind apare in cuib sa manince puii.Si este exact asa si in viata noastra spirituala. Satana se furiseaza incet si pe indelete in viata noastra prin gindurile si emotiile noastre - daca nu stam in alerta si daca nu descoperim pericolul."Fiti treji si vegheati! Pentruca protivnicul vostru, diavolul da tircoale ca un leu care racneste, si cauta pe cine sa inghita. Impotriviti-va lui tari in credinta…" 1Petru 5:8-9a




Este impresionant ce face vulturoaica atunci când își alege tatăl puilor săi.
Ea rupe o crenguță cu ciocul, se ridică la o înălțime mare și începe să planeze în cercuri cu ea. Atunci când în jurul ei încep să se adune vulturii, ea lasă crenguța să cadă jos. Masculul care reușește să prindă crenguța în cădere și să i-o aducă înapoi vulturoaicei devine alesul ei, însă numai după ce face asta de mai multe ori
Ea rupe o crenguță cu ciocul, se ridică la o înălțime mare și începe să planeze în cercuri cu ea. Atunci când în jurul ei încep să se adune vulturii, ea lasă crenguța să cadă jos. Masculul care reușește să prindă crenguța în cădere și să i-o aducă înapoi vulturoaicei devine alesul ei, însă numai după ce face asta de mai multe ori.

Ulterior, cei doi urcă pe o stâncă mare, în vârful căreia își fac un cuib din crengi dure. Apoi își smulg reciproc câteva pene și niște puf și le aranjează în cuib așa încât să acopere tot spațiul gol și să-l facă mai moale și mai călduros. După ce cuibul este gata, vulturoaica depune ouă (1-3 ouă), pe care stau pe rând atât ea, cât și vulturul până ce vor scoate puii. Când iese din ouă, puii de vultur sunt foarte slabi și firavi, de aceea părinții îi acoperă cu corpul lor până ce ei vor mai crește și vor prinde la putere. În acest timp, cei doi le aduc de mâncare, apă, îi acoperă de ploaie, soare puternic până ce puilor le cresc penele și li se întăresc aripile și coada .

Și aici apare momentul decisiv , masculul începe să ciocănească în cuib până din el vor cădea toate penele călduroase. Puii vor începe să se agite, neînțelegând ce se întâmplă, doar în cuib s-a făcut atât de frig și incomod . 
Ulterior, mama prinde un pește și se așază undeva la 5 metri distanță de cuib și începe să mănânce din el. Puii încep să țipe, să se agite și mai mult… doar mama întotdeauna le aducea mâncarea lor?Ce le rămâne de făcut? Doar le este foame și frig .
Ei încep câte unul să iasă din cuib, făcând mișcări pe care nu le-au mai făcut până atunci și nici nu le-ar fi făcut dacă părinții i-ar mai fi dădăcit. 
Dar trebuie să ne aminitim că puii se află la mariginea prăpastiei, pe cea mai înaltă stâncă și astfel câte unul încep să cadă. Numai că în acest moment, tatăl care cândva prindea crenguțe, își prinde acum puiii și îi salvează unul câte unul.
După mai multe astfel de căderi, puii încep să-și întindă aripile și să facă mișcări pe care nu le-au mai facut niciodată anterior și ei învață să zboare .
În acest fel, vulturii își fac puiii independeți, le arată cum să vâneze hrana și nu le-o mai aduc de-a gata.
Acesta este un exemplu foarte bun despre cum trebuie să ne alegem partenerul și cum să ne educăm copiii. Este foarte important să nu ne ținem puii prea mult în cuib! 
Dar să-i învățăm să zboare la momentul potrivit și să avem un tată care să fie centura lor de siguranță în momentele critice.




  



  


COLEGILOR MEI MÎRLAMENTARI

La muncă, derbedei, că trece anul
şi vin ăilalţi şi-o să vă ia ciolanul.
Făceaţi pe democraţii cei cucernici,
P... mamii voastre de nemernici.
Scuipaţi-vă-ntre voi cum se cuvine
şi-apoi convingeţi-vă că e bine.
C-aţi luat o ţară de mai mare dragul
şi i-aţi distrus averile şi steagul.
S-ajungem colonia de ocară
care-şi va cere scuze în maghiară.
A Paunescu



Politici Sociale
Afaceri online
PC Computer
Locuinta - O investitie necesara
De la prietenii niștri RELIGIE
LITERATURA și CREDINTA
Economico - Sociale
Politici Fiscale , Sociale
Situatia ECONOMICO-SOCIALA
Stiinta si tehnica








http://sociaoinitiative.blogspot.ro/    
     
http://jurnalismlafix.blogspot.ro/

http://www.infernulbanilor.com/              

http://myelectronix.blogspot.com

http://apetitok.blogspot.ro/                
        
http://antenatarii.blogspot.com

http://ppps2003.blogspot.com        
            
http://religiadox.blogspot.com

http://emailon.blogspot.com           
            
http://averealor.blogspot.com

http://irinellacapitala.blogspot.com/          

http://vladutcelmic.blogspot.com/

http://actualitatipolitice.blogspot.com/      

http://myconputers.blogspot.com/

http://alecscon.blogspot.com/                     

http://anunturigratuitenet.blogspot.com/

http://vedeteperfecte.blogspot.ro/              

http://irinellacapitala.blogspot.com/

http://stirincenzurate.blogspot.ro/            

http://yourmedicatio.blogspot.ro/

http://electronix.ucoz.ro                            
  
http://anunturigratuitenet.blogspot.com/

http://vedeteperfecte.blogspot.ro/            
  
http://stirincenzurate.blogspot.ro/

http://yourmedicatio.blogspot.ro/           

http://alecscon.blogspot.com/

http://mymoneydox.blogspot.com/           

http://muzichi.blogspot.com/

http://mateisoscel.blogspot.com/               

http://maripoliticieni.blogspot.com/

http://istoriauitata.blogspot.ro/                  

http://mantonescu.blogspot.com/

Un comentariu:

  1. Acesta este site-ul pe care l-am citit despre doctorul Ilekhojie și l-am contactat pentru a mă ajuta să-mi revin fostul iubit să mă căsătorească în luna mai a acestui an și am revenit aici pentru a posta despre el. Doctorul Ilekhojie vă va ajuta să vă rezolvați problema, indiferent prin ce treceți. Postarea despre o casetă de vrăji este foarte ciudată pentru că nu am crezut niciodată că voi putea să spun că am fost ajutat de o casetă de vrăji în a-mi aduce fostul iubit înapoi la mine după 3 ani de contact. Am citit despre Doctor Ilekhojie de pe alte site-uri web și l-am contactat pentru a mă ajuta și în mai puțin de 48 de ore fostul meu iubit m-a sunat și am fost fericit că vrea să se întoarcă la mine. Ne-am întâlnit vineri și mi-a propus, ... A fost cel mai frumos inel. Vă rugăm să vă prezentați pe toți cei de aici, adresați-vă doctorului Ilekhojie pentru a vă rezolva problema pentru dvs. și pentru a vă face fericit cu relația dvs. care vă doare. Iubirea este cel mai bun sentiment experimentat vreodată. Trimiteți-i un e-mail la gethelp05@gmail.com sau direct pe ce aplicație App +2348147400259.

    RăspundețiȘtergere